Psykiatrin vastaanotto

Psykiatrian erikoislääkäri, LL

Juha Järvinen

Psykiatrian erikoislääkäri Juha Järvisen vastaanotot  alkaen 4.4.2016.

Juha Järvinen on 41-vuotias psykiatrian erikoislääkäri Ylivieskasta.

Erityismielenkiinnon kohteina hänellä ovat; vaativan lääkehoidon suunnittelu, psykofarmakologia, lääkkeiden aiheuttamat ja toiminnalliset seksuaalihäiriöt, seksuaalinen haluttomuus, nuorison/nuorten aikuisten ADHD/ADD-diagnostiikka,  unihäiriöt, epävakaa persoonallisuushäiriö, sosiaalinen jännittämisoireisto, psykogeeninen kipu , riippuvuushäiriöt, nuoret, syömishäiriöt (erityisesti aikuisten lihavuus). Tukea antavan keskusteluavun lisäksi monien häiriöiden kohdalla lääkehoidot ovat keskeisellä sijalla.

Lisäksi voit tulla vastaanotolle akuutin kivun vuoksi (esim. lumbago eli “noidannuoli”) ja saada nopean helpotuksen ja tarvittaessa sairaslomaa tai esim. lähetteen kuvantamistutkimuksiin.

Pääasiassa keskushermostoon vaikuttaville lääkkeille (ns. PKV-lääkkeet, “kolmiolääkkeet”) on toisinaan myös aikansa ja paikkansa; kysymys on potilasvalinnasta ja hoidon tiiviistä seurannasta. Ensimmäisellä käynnillä näitä lääkkeitä ei kuitenkaan aloiteta kuin aivan poikkeuksellisissa kriisitilanteissa (“päivystyspakkaus”).

Ensikäynnin pituudeksi suositaan yleensä vähintään 45 min vastaanottoaikaa, mutta käytettävissä on tarvittaessa myös kaksi tuntia. Tätäkin pidemmät ajat ovat mahdollisia, jos ensikäynnin yhteydessä sovitaan laajemmista arvioista. Huomioithan myös, että ADHD/ADD-diagnostiikkaa varten pitkiä käyntiaikoja tarvitaan yleensä kolme tai enemmän ja tietoa kerätään monipuolisesti.

-LAUSUNNOT/TODISTUKSET:

*psykoterapian hakemiseksi

*palveluskelpoisuudesta (puolustusvoimille)

*ampuma-aseisiin ja ajo-oikeuteen liittyvät (ei kuitenkaan ajokykyyn liittyviä päihdearvioita)

*sairauspäiväraha ja kuntoutustuki yms.

Huom!  Ilmoitathan etukäteen, mikäli olet tulossa vastaanotolle viranomaislausuntoasioissa (ajokyky/aselupa jne).

Jos olet tulossa psykoterapiajatkoarvioon (2. tai 3. terapiavuosi), on mukana aina oltava psykoterapeuttisi laatima väliarvio hoidosta.

 

Hänen työskentelytyylilleen on ominaista potilaslähtöisyys, eettiset kysymykset, vankka paneutuminen potilaidensa ongelmiin, joustavuus ja se että potilas voi vastaanottokäynnin jälkeen tuntea tulleensa kuulluksi ja ymmärretyksi.

Tutkimustieto ohjaa hoitoa jossakin määrin, mutta reaalielämässä se harvoin kohtaa potilasta, jonka voisi rinnastaa tutkimuspotilaisiin. Niinpä hän räätälöi ennakkoluulottomasti yhdessä potilaansa kanssa juuri potilaalle mahdollisimman toimivan, yksilöllisen hoidon.

Hänelle on tärkeää hyvä ja luottamuksellinen potilas-lääkärisuhde.

Hänellä on kokemusta psykiatrisesta sairaalasta, psykiatrisesta avohoidosta sekä yliopistosairaalan nuorisopsykiatrian poliklinikalta.

Vapaa-aikaa hän viettää paljolti ammattikirjallisuuden ja matkustelun parissa.

Posted in Uncategorized
Yhteystiedot
Kokkolan Lääkärikeskus
Pitkänsillankatu 1 - 3 D
67100 Kokkola
Puh: 06-8244 500, Fax: 06-8244 520

Sähköposti:
info(a)kokkolanlaakarikeskus.fi

Yhteistyössä:

www.epilaser.fi

www.unexi.net

facebook