Korvien putkitukset ja kitarisaleikkaukset

Korvien putkitukset ja kitarisaleikkaukset Kokkolan Lääkärikeskuksessa

Lasten korvatulehduskierre koettelee koko perhettä. Korvakipuinen lapsi on itkuinen, valvoo öisin ja on muutenkin levoton.

Kierteen katkaisemiseksi hyvänä keinona korvalääkäri Annamaria Weitz-Tuoretmaa suosittelee korvien putkitusta. Putkien laitto on kevyt toimenpide, joka tosin tehdään lapsille aina nukutuksessa.

– Aikuisille putket voidaan laittaa myös paikallispuudutuksessa, lapsille putket laitetaan pääasiassa nukutuksessa.

Putket pysyvät paikallaan yleensä kuudesta kahteentoista kuukautta. Usein yksi putkituskerta riittää.

– Joskus voidaan putkitus uusiakin. Jos tilanne ei rauhoitu, voidaan päätyä kitarisojen poistoon. Samoin yli 3-vuotiaille, joilla on toistuvasti korvatulehduksia, tehdään usein kitarisojen poisto. Se tehdään iästä riippumatta anestesiassa.

– Aiemmin ei Kokkolassa ole yksityispuolella vastaavaa palvelua ollut. Perheet ovat joutuneet joko jonottamaan keskussairaalaan tai turvautumaan yksityisvastaanottoihin, joista lähimmät ovat Vaasassa ja Oulussa.

Vaikka toimenpiteet eivät vaadi vastaanotolla oloa kuin muutaman tunnin, on päivästä tullut matkoineen raskas. Weitz-Tuoretmaa sanoo, että usein nukutukseen liittyy jälkivaikutuksena pahoinvointia.

– Muuten lapset toipuvat nopeasti nukutuksesta, mutta pitkä matka kotiin voi olla kärsimystä, jos on pahoinvointia.

– Putkitus vie vain viidestä kymmeenen minuuttiin eikä kitarisojen poistokaan paljon pidempään. Nukutuksen ja seuranta-ajan kanssa vastaanotolle tulee kuitenkin varata aikaa nelisen tuntia.Weitz-Tuoretmaa toteaa, että myöhemmin katsotaan, onko kysyntää muille toimenpiteille. Sellaisia voisivat hänen mukaansa olla ainakin nielurisojen poistot, poskionteloleikkaukset ja nenän väliseinän muokkausleikkaukset.

Posted in Uncategorized
Yhteystiedot
Kokkolan Lääkärikeskus
Pitkänsillankatu 1 - 3 D
67100 Kokkola
Puh: 06-8244 500, Fax: 06-8244 520

Sähköposti:
info(a)kokkolanlaakarikeskus.fi

Yhteistyössä:

www.epilaser.fi

www.unexi.net

facebook